بر اساس گزارش خبرگزاریها، «نوریکو ایزومی» رئیس بخش حفاظت صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) درجمع خبرنگاران گفت: هم اکنون ۷۰درصد این کودکان در بخش کشاورزی مشغول کار هستند. وی تاکید کرد: در مجموع نسبت به چهار سال قبل، ۱۱ درصد از تعداد کودکان کارگر در جهان کاهش یافته است، در حالی که میزان کاهش در قاره آسیا به علت شرایط فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی چندان مشهود نیست.
خانم ایزومی تصریح کرد که از سال ۲۰۰۳ میلادی تاکنون، ۲۴ درصد کودکان 7 تا 14 ساله افغان مشغول کار بودند که این رقم نیمی از کودکان این گروه سنی را تشکیل میداد.
وی اظهار داشت: در افغانستان، دختران بیش از پسران کار میکنند که این رقم در مورد دختران ۲۵ درصد و پسران ۲۳ درصد است و در روستاها نیز تعداد کودکان کارگر بیش از شهرهاست.
رئیس بخش حفاظت یونیسف در افغانستان گفت: از نظر یونیسف هرکاری که باعث اخلال در تعلیم و تربیت کودکان شود و شرایط روانی، اجتماعی و فیزیکی آنان را تحت تاثیر قرار دهد، از نظر ما به این قشر آسیب میرساند.
وی در ادامه گفت: کودکان افغان عموماً در شرایط سخت کار میکنند و طرحی که کودکان را محافظت کند، نیز وجود ندارد.
ایزومی با اشاره به اجرای طرح سیاست راهبرد ملی برای کودکان کارگر، گفت: طبق قانون اساسی افغانستان بهکارگیری کودکان برای هرنوع کار اجباری ممنوع است.
رئیس بخش حفاظت یونیسف در افغانستان گفت: در افغانستان با چالش تفکیک سن کودکان کارگر مواجه هستیم، زیرا اغلب ولادتها به ثبت نمیرسد و مشخص هم نیست چه تعداد در بخش زراعت و یا سایر بخشها فعالیت دارند.
ایزومی اضافه کرد: تاکنون افغانستان دو کنوانسیون راجع به کودکان کارگر را تصویب نکرده است و از دولت هم میخواهیم این مسئله را جدا پیگیری کند.
وی در مورد علت بهکارگیری کودکان گفت: هرچند این موضوع به عرضه و تقاضای نیروهای کار بستگی دارد، اما نبود مدرسه، وجود بستر اجتماعی، ارزانی نیروی کار کودکان و تنشهای مسلحانه از عوامل موثر در این رابطه است.